2299 Objavljeno 29 april 2021 Autor: Milan Vujić

Omladinski centar “Petar Kočić” je u prethodne dvje godine realizovao projekat pod nazivom “Budi i ti dio promjene”, čiji je cilj bio unaprijeđenje uslova za kvalitetno provođenje slobodnog vremena djece i mladih. Ključna aktivnot projekta je bila izgradnja Motoričkog parka, koji svojom funkcijom omogućuje razvoj motoričkih sposobnosti kod djece i mladih, ali posebno kod djece koja imaju poteškoće u razvoju.

Institut za razoj mladih KULT, kao organizacija koja radi sa mladima na području cijele Bosne i Hercegovine, je prepoznao ovu inicijativu Omladinskog centra “Petar Kočić”, te je finansijski podržao. Ukupna vrijednost projekta je 8.191,85 KM, a projektom je omogućena nabavka Balans mreže, te uređenje prostora duž motoričkog parka.

Zahvaljujući sredstavima Instituta, odrađena je i završna faza Motoričkog parka, te su sada stvoreni svi uslovi za bezbjedno korištenje ovog prostora. Ovim projektom se još jednom pokazalo da samo zajedničkim radom i saradnjom možemo rješavati probleme u našoj zajednici. S tim u vezi Institut za razvoj mladih KULT je prepoznao problem te upravo kroz ovaj projekat dao doprinos rješavanju istoga.


Pratite ''Micro mrežu'':
Facebook, Logo, Social Network, Network What is the history of Instagram's logo? - QuoraTwitter logo history | Creative Freedom

Auto Janković