Na dan 30.6. 1998. godine Direkcija za privatizaciju Republike Srpske je naložila računovodstvenim službama osnovnih državnih preduzeća od vitalnog interesa za Republiku Srpsku da dostave Direkciji knjigovodstvene vrijednosti pokretne i nepokretne imovine. Tražila je i da se dostavi šta se vodi u aktivnom i pasivnom bilansu (doniranim sredstvima). Na taj dan izvršni direktor ekonomskog sektora u ODP „Autoprevoz“ Banjaluka Branko Predragović sačinio je pozicije aktivnog i pasivnog bilansa, koju je predao u Direkciju za privatizaciju Srpske.

1484 Objavljeno 23 februar 2021 Autor: Stefan Blagić

Okružni privredni sud u Banjaluci nakon šest i po godina okončao je stečaj u javnom ''Vodoprivrednom preduzeću Sava'' iz Gradiške. Ono po čemu je ovaj slučaje jedinstven je to što se prodajom imovinine prikupilo više nego dovoljno novca za izmirenje svih dugovanja, te su čak i akcionari, nakon svedenih računa, dobili oko 200.000 maraka.

2210 Objavljeno 16 februar 2021 Autor: Micro Mreza

Otkad je na čelu Bolnice “Mlječanica”, Darko Banjac je potpisao ugovore vrijedne preko dva miliona maraka. Najveći dio sredstava osiguran kreditom. Novac većinom potrošen na rekonstrukciju postojećih objekata i izgradnju novih. Tzv. cjepkanje nabavki, dodatni radovi i neprovođenje transparentnijih postupaka osnovne su karakteristike javnih nabavki koje je provela Bolnica “Mlječanica” pod vodstvom Darka Banjca.

313 Objavljeno 13 februar 2021 Autor: Micro mreža