NEDOVRŠENA MODERNIZACIJA. U davna vremena u bivšoj Jugoslaviji na fudbalskim stadionima postojala je  uobičajena podjela mjesta za gledaoce, koja je obuhvatala manji broj mjesta za sjedenje i većinu mjesta za stajanje. Mjesta za stajanje obično su nosili oznake »zapadno stajanje« i »istočno stajanje« zavisno od strana svijeta. Onda su Evropska kuća fudbala UEFA i FIFA, uvele obavezna mjesta za sjedenje, kao uslovni standard za međunarodne utakmice i tako je stajanje  otišlo u istoriju.

359 Objavljeno 27 jul 2022 Autor: Đorđe Latinović

U drugoj polovini 2020. godine svi zainteresovani mještani MZ Vrbaška pozvani su na sastanak, razgovore i dogovore, s ciljem da pronađemo najbolji model vođstva i upravljanja održivog razvoja našeg sela. Odazvao se značajan broj građana iz različitih profesija, stepena obrazovanja, interesnih i političkih grupa i vođena je vrlo ohrabrujuća diskusija. Osjećala se želja i potreba kod svih sudionika da im je stalo do svoga sela i zajedničke budućnosti u selu. Tom prilikom, radna grupa, predložila je radnu verziju dokumenta u pisanoj formi pod nazivom „Programski dokument Vrbaška 2020 – 2025. godina“, čiji autor je Bojan Macura. Dogovorili smo se i dali nekoliko mjeseci da se predložena verzija dopunjava sa prijedlozima svakog zainteresovanog stanovnika Vrbaške. I tako je počelo.

1131 Objavljeno 12 jul 2022 Autor: Mihajlo M. Milivojac

Tek što me san uhvatio pored sparne noći u kojoj sam se samo okretao po krevetu, za čitanje nisam imao raspoloženja. Na moja vrata zakuca neko tri puta i sa druge strane se tihim glasom začu ''Gospode Isuse Hriste, sine Božiji pomiluj nas'' (na Svetoj Gori je običaj da se tako najavljuješ kada nekom kucaš na vrata, sa druge strane kao što sam ja i ispoštovao obično se čuje ''Amin'' kao znak dobrodošlice.

695 Objavljeno 02 jun 2022 Autor: Milan Stojić