Pomno prateći izbor za novog poglavara Srpske Pravoslavne Crkve nakon smrti blaženopočivšeg patrijarha Gospodina Irineja, imao sam među episkopima kao i većina pravoslavnih vjerujem svoga “favorita” među svim kandidatima za tron Svetog Save.

664 Objavljeno 20 februar 2021 Autor: Milan Stojić

Pojam privatnost danas možemo svrstati u fasciklu nepostojećeg. Život pod ''reflektorima'' društva normalizovana je pojava 21. vijeka. Granica javnog i privatnog postala je fiktivna, skoro dekorativna pojava koja postoji čisto da to možemo reći.

415 Objavljeno 19 februar 2021 Autor: Slađana Vergić

Kako je nobelovka Aung San Su Ći i pored genocida nad muslimanima Rohinjama, dobila Nobelovu nagradu za mir. Više o apsurdima savremenog svijeta na primjeru Mijanmara -Burme i njihove nobelovke u tekstu Mladena Marića.

227 Objavljeno 02 februar 2021 Autor: Mladen Marić

Pitanje koje žene žrtve silovanja i seksualnog uznemiravanja, kao i porodičnog nasilja veoma često čuju. Pitanje koje sa sobom nosi osudu. Pitanje koje od žrtve pravi saučesnika zločina. Pitanje koje od žrtve pravi krivca. Pitanje koje se ne smije pitati.

334 Objavljeno 21 januar 2021 Autor: Marijana Vukmirica

Ovih dana vjetar ne nosi samo smeće po ulici. Nanosi nešto još prljavije. Pitate se šta je to prljavije od smeća? Osuda. „Moralno“ kamenovanje žena. Žena žrtvi silovanja. Ko je u prvom redu sa kamenom u ruci? Žena.

783 Objavljeno 21 januar 2021 Autor: Slađana Vergić

FROENSIS ZA POLITIČKU KLASU.

Poznato je da naši političari čitaju samo knjige koje su sami napisali ili koje su o njima napisali drugi. Oni se ne hvataju ozbiljne literature, koja bi im mogla biti koristan vodič u obavljanju javnih poslova upravljanja državnom zajednicom.

280 Objavljeno 17 januar 2021 Autor: Đorđe Latinović

Pričaju mi ljudi da se sve dešava s razlogom... Da se nekad u životu moramo naviknuti na gubitke.Da ne zadržavamo osobe koje žele da nas napuste,da ih pustimo koliko god nam bilo teško...Koliko god nam se duša parala,srce cijepalo.Kakvo je to čudo od života?

582 Objavljeno 11 januar 2021 Autor: Dragana Popović